KOMPETANSE
 

Fra Silicon Valley 

til BergenUP


BergenUP er møteplassen for de under 40 i næringslivet.
Inspirasjonen er hentet fra Silicon Valley. 

 

Les mer

Helene Kubon Skulstad leder BergenUP. Her er hun på scenen under Ledelsesseminaret og kåringen av Årets unge ledertalent 2018.

– Vi er en fantastisk gjeng i et åpent nettverk som treffes på tvers av bransjer og gir innspill til Bergen Næringsråd om hva som er viktig for de unge, sier leder for ressursgruppen, Helene Kubon Skulstad. 

BergenUP er nettverket for unge profesjonelle i Bergen Næringsråd. Det siste året har nettverket satt fokus på digitalisering og bærekraftig byer og samfunn på møteplassen. 

– Dette er noe som engasjerer og som medlemmene våre har stor kompetanse på og interesse for, sier Skulstad, som også er leder for konsulentvirksomheten til PwC Bergen. 

Mentorskap 
I 2017 feiret nettverket sitt tiårsjubileum med en stor fest for gamle og nye medlemmer. Den gangen het det U37, nå er altså BergenUP det nye navnet. 

– Det var tid for fornying. Vi ønsket et navn og konsept som gjenspeiler mentorskapet vi bygger mellom medlemmene og samtidig være tettere knyttet til arbeidet som ellers skjer i Bergen Næringsråd, forteller Skulstad. 

Inspirasjonen er hentet fra miljøet i Silicon Valley.

– Der har de en delingskultur hvor alle hjelper hverandre med nettverk, kompetanse og erfaringer, uten at det forventes noe tilbake. De kaller det for «Pay It Forward», og det er akkurat det vi ønsker med BergenUP, sier Nina Willumsen Grieg, som leder forretningsutvikling i Grieg Seafood.  

 
”Det å lære mer om næringslivet, og hvordan de tenker, har vært utrolig givende.”

 
Kjersti Fløttum, professor ved Universitetet i Bergen

Fakta 
• En av Bergen Næringsråds 15 ressursgrupper
• Arrangerer sosiale og fagligesamlinger for unge opptil 40 år
• 320 aktive medlemmer
• 8-10 arrangementer i året
• Besøk BergenUP på bergenup.no eller følg gruppen på Linkedin, Facebook eller Instagram